30/06/2015

ΝΑΙ!Δεν γουστάρω συγκεντρώσεις. Δεν μου αρέσουν οι λαοσυνάξεις. Δεν τη βρίσκω με το στρίμωγμα. Όπου μυρίζει πολύ ανθρωπίλα ξενερώνω. Παρόλα αυτά δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να γυρνάει πιο γεμάτος από ένα γεγονός σαν το σημερινό (30/6) στο Σύνταγμα.

Δεν ήταν μόνο ο σκοπός της μάζωξης αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πλήθους. Τόσο ενθουσιαστικά που σκέφτομαι μήπως έχω αδικήσει τους Έλληνες με υπερβολική κατά καιρούς κριτική. Δεν μπορώ να ξεχάσω τα χαμόγελα, την ευγένεια, το ήθος και την ελπίδα στα μάτια. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο "we don't chew". Επιτέλους η καλή Ελλάδα βγήκε στο δρόμο και μίλησε. Είχα πει από καιρό ότι έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο. Το είχα μεταφέρει σε μερικά άτομα με γνωριμίες και επιρροή. Το είχα δημοσιεύσει. Τίποτα - οι κλασσικές πλαδαρές απαντήσεις "δεν είμαστε εμείς για τέτοια" "άστους θα πέσουν μόνοι τους" κλπ. Αυτή η μαλθακότητα άφησε χώρο στον τελευταίο άξεστο να περιφέρει την πορδή του για λιβανιστήρι.

Δεν είμαι Γιώργος Προκοπάκης για να κινητοποιήσω κόσμο. Αυτός το αποφάσισε, το έκανε και μάλιστα με επιτυχία. Δυστυχώς αργά και όχι όσο νωρίς θα έπρεπε ή θα ήθελα - η χώρα έχει ήδη πάθει δύσκολα αναστρέψιμες βλάβες. Όχι απλά δεν ζηλεύω αλλά χαίρομαι που κάποιος κατάφερε αυτό που ονειρευόμουν. Μαγκιά του και μπράβο του.

Δεν αφήσαμε το Σύνταγμα έρμαιο αφελών και απατεώνων. Το κερδίσαμε με τον πλέον ειρηνικό και ενωτικό τρόπο παρά την πόλωση των ημερών και τις ελεεινότητες του καθεστώτος με τις αντισυγκεντρώσεις και τους εγκάθετους. Είναι εξόχως συγκινητικό να βλέπω ότι ίσως για πρώτη φορά η πιο αδικημένη πόλη του κόσμου, η Αθήνα μας, έχει ΑΣΤΙΚΗ τάξη να την υπερασπιστεί και θα την προστατεύσει μέχρι τέλους αυτή μα πρώτα απ'όλα τη χώρα. Δεν θα πέσουν ξανά τα μάρμαρα των αρχαίων αιχμάλωτα των απαίδευτων οπαδών και των αγράμματων κομματαρχών. Τουλάχιστον όχι όσο είμαστε σαν σήμερα ΕΚΕΙ. Όσο συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες στις διαδικασίες η επόμενη κυβέρνηση (η σημερινή μετράει ώρες) δεν θα τολμήσει να ξαναπουλήσει τη χώρα για λίγους διορισμούς πελατών όπως κάνει ακόμη και αυτή τη στιγμή ο σημερινός εσμός χουλιγκανικών υπουργίσκων.

Μπράβο σε όλους μας, μεγάλο μπράβο στους ομιλητές που όλοι ανεξαιρέτως επέμειναν ενωτικά τονίζοντας τον κίνδυνο διχασμού και κάτι τελευταίο:

Εσείς που μας βρίζατε όλο αυτό τον καιρό είδατε ότι το παραμύθι τελείωσε. Από την Δευτέρα η Ελλάδα ζει πολιορκημένη οικονομικά από τις αηδίες των τελευταίων ημερών αλλά απελευθερωμένη επιτέλους από όλους τους οπισθοδρομικούς μύθους των μαγικών λύσεων Αμερικανορωσοκινέζικων λεφτόδεντρων. Δεν θέλουμε χειροκρότημα ούτε αναγνώριση. Ξέρουμε αν έχουμε δίκιο αλλά δεν διψάει ο εγωισμός μας για εκδίκηση. Ένα πράγμα μόνο:

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη με ειλικρίνεια και ελάτε από Δευτέρα με μετριοπάθεια να χτίσουμε παρέα από την αρχή χωρίς αγκυλώσεις μια χώρα που ενώ την πληγώσαμε απερίγραπτα συνεχίζει να μας αγαπά και να μας προσφέρει την ομορφιά της.


Της το χρωστάμε.

No comments:

Post a comment