19/05/2012

Σχόλιό μου...

..στο Φελέκι


Το δημοψήφισμα τότε φίλε μου δυστυχώς ξεβόλευε πολλούς. Εκεί που όλοι είχαν στριμώξει τον ΓΑΠ να βγάζει αυτός τα κάρβουνα από τη φωτιά καλυπτόμενοι πίσω από τους μπαχαλάκηδες όλων των ειδών, θα αναγκαζόντουσαν να τοποθετηθούν πάνω στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η συζήτηση θα αποκτούσε επιτέλους πολιτικές διαστάσεις, τη στιγμή που το ενδιαφέρον μας ήταν στραμμένο στο ποιός έδειρε ποιόν. Επίσης το άλλο που δεν άρεσε τότε ήταν το γεγονός ότι θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα μάλλον θα ενίσχυε την θέση του ΓΑΠ για ένα διάστημα και θα απονομιμοποιούσε εν μέρει το απεργιακό μπάχαλο της περιόδου εκείνης. Έτσι όλοι (αντιπολίτευση και μέρος του ΠΑΣΟΚ) είχαν καλούς κοντόφθαλμους λόγους να το πνίξουν παρόλο που ήταν “δημοκρατικά λυτρωτική” ιδέα όπως πρόλαβε να πει τότε ο Βενιζέλος πριν την κωλοτούμπα του την αμέσως επόμενη μέρα. Τέτοιοι είμαστε … όπως είπε και ο Στ. Ράμφος “ο Έλληνας σκέφτεται τη δεύτερη κίνηση αλλά όχι την τρίτη”. Και δεν εξαιρέθηκαν από τον κανόνα αυτό ούτε τα wannabe πεφωτισμένα αριστερά μυαλά του τότε κυβερνώντος κόμματος βλ. Μ. Ανδρουλάκης. Τόση μυωπία…Λυπάμαι που και το Φελέκι δεν έβλεπε μπροστά τότε αλλά και ποιός έβλεπε; – με λίγους είχα την χαρά να συμφωνήσω τότε.
Βέβαια ως κλασικοί κοντόφθαλμοι δεξιούληδες ούτε και οι Μερκοζί έδειξαν διορατικότητα. Και εντάξει ας πούμε δεν τους άρεσε που δεν ρώτησε πρώτα αυτούς ο ΓΑΠ (που κατά τα άλλα κατηγορείται για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!). Το ότι έδειξαν ότι στράβωσαν και κίνησαν την αρχή του τέλους του τι καλό έκανε; Κανένα. Ευτυχώς που μας έκατσε ο Παπαδήμος (και όχι οι αδιανόητες προτάσεις ΓΑΠ για Κακλαμάνη-Πετσάλνικο) αλλά κάπως έτσι φτάσαμε στο χάος εδώ και μάλιστα ενώ ήξεραν ότι ο Σαμαράς επέμενε για εκλογές και κάθε άλλο παρά αξιόπιστος μεταρρυθμιστής είναι. Αν είχαν λίγο μυαλό παραπάνω οι Μερκοζί δεν θα έβγαιναν με εκείνο το στυλάκι “άντε γιατί μας τα ζαλίσατε” αλλά αντίθετα θα έλεγαν “φυσικά και ο λαός έχει λόγο για το μέλλον του” αποσπώντας και θετική ψήφο και βάζοντας και τον κόσμο (πριν πάθει παράκρουση) στο παιχνίδι. Αλλά που μυαλό…Ακόμη και κακοποιημένη η ιδέα του δημοψηφίσματος είχε θετικό αποτέλεσμα για ένα διάστημα αφού ηρέμησαν τα πνεύματα για λίγο καιρό και είχαμε την τύχη να έχουμε (αμισθί) τον πλέον καταρτισμένο Πρωθυπουργό των πολλών τελευταίων ετών με επιτελείο που δεν συγκρίνεται με τα προηγούμενα. Τώρα αν ο κόσμος ήθελε να αφήσει τον Παπαδήμο και να πάει να…
Για το αν οι τελευταίες τοποθετήσεις από τη Γερμανία θέλουν να μαζέψουν τα πράγματα πλέον έχω αμφιβολίες (εκτός και αν είναι ΤΟΣΟ άσχετοι επικοινωνιακά.) Μάλλον επενδύουν στο Τσίρκο Τσίπρα για να τους διευκολύνει με τους φωστήρες του στα οικονομικά να τραβήξουν την πρίζα από την Ελλάδα και να αναγκαστούμε (χωρίς ρευστό ούτε σε φωτογραφία) να πούμε μόνοι μας αντίο.
Όταν λείπει το μυαλό το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι καλή τύχη.